sobota, 15. maj 2010

Razkritje

Napočil je čas, da vam predstavim svoj brin, katerega ste ga nekateri že videli v Monsu na razstavi.
Dobil sem ga lani februarja v Italiji. Ko sem ga prinesel domov, sem odstranil vse suhe vejice, očistil lubje in premazal shari z apnenim žveplom.


Po kakšnem mesecu sem opravil že potrebno presaditev. Za manjši šok sem ga presadil v malo preveliko posodo, saj sem ga isto leto nameraval tudi oblikovati.Po presaditvi sem dal brinu par mesecev počitka in ga nato aprila začel oblikovati. Moral sem drevo očistiti, odstraniti vse nepotrebne veje, ter žičiti, žičiti in žičiti.
Po petih urah žičenja pa je naposled prišlo na vrsto oblikovanje krošnje.
Taka je bila torej podoba drevesa po prvem oblikovanju.


Čez poletje sem ga pustil prosto rasti in jeseni sem že moral odstraniti žico.


Letos spomladi pa sem ga presadil v njegovo končno posodo od Isabelie. Kot lahko vidite tudi sami, je zraslo kar nekaj kapilarnih korenin.
Po presaditvi.


Nato je sledilo še drugo žičenje in priprave na bližajočo se razstavo.Takšnega pa je bilo mogoče opazovati pred enim tednom na razstavi. Sam sem z izgledom nadvse zadovoljen - kako tudi nebi bil. Nastal je eden najboljših bonsajev v Sloveniji.
Sedaj moram delati le še na zgostitvi krošnje.


2 komentarja:

bonsai pravi ...

bardzo ladny, super drzewko , gratuluje

Alex pravi ...

Videl na razstavi, nice! Drevo s precej potenciala. Cena najbrž temu primerna?:)

Edino kar me je pri tem brinu zmotilo je shari, v srednjem in zgornjem delu za moj okus pomojem manjka še precej dela in bi ga bilo možno izboljšati; prva stran pa najbrž tudi še ni dokončno določena...